Investments

Begeleiding van overnames en financiering van ondernemingen

Op zoek naar een betrouwbare partner voor uw investering? Een partner die met woorden en daden ondersteunt bij de aankoop, financiering, het opzetten en inrichten van een venture? MelYon combineert ervaring als investeerder en ondernemer met expertise op het gebied van financiën en strategisch bedrijfsmanagement. MelYon helpt niet alleen bij het vinden van huisvesting en financiering, maar adviseert ook over marketing, wet- en regelgeving, personeelsbeleid en aanverwante zaken. Daarnaast neemt MelYon organisatorische ballast uit handen zodat sneller rendement wordt gerealiseerd.

Investeerder, coach, partner

MelYon is uw partner bij aankoop, verkoop of bedrijfsopvolging en fungeert als investeerder en/of coach.

Een overname of bedrijfsopvolging is een spannend proces dat vaak gepaard gaat met emoties. Keuzes maken en loslaten is niet altijd makkelijk. MelYon coacht bij het maken van werkafspraken, het opstellen van overeenkomsten, het nakomen van afspraken en het afscheid nemen van de onderneming.

Ook begeleidt MelYon bij het maken van een doordacht businessplan. MelYon coacht de organisatie in acceptatie van verandering en helpt de doelstellingen van de overname te realiseren. MelYon staat achter u, naast u en vóór u.

Succesvol investeren

Succesvol investeren is afhankelijk van meerdere factoren. Onder meer effectieve besluitvorming, inzicht in valkuilen, zelfkennis, financiële kennis en een beetje geluk helpen om snel rendement uit uw onderneming te halen. MelYon verzorgt:

  • bemiddeling bij banken en participatiemaatschappijen;
  • begeleiding van overdrachten;
  • zoektochten naar passende marktpartijen voor aan- en verkoop;
  • het samenstellen van een onderbouwde financieringsaanvraag;
  • begeleiding bij onderhandelingen;
  • analyses die uitwijzen of een onderneming optimaal is gefinancierd;
  • integratie en nazorg.

Eventueel participeert MelYon in ondernemingen met groei- en verbeterpotentieel.